Профилактика

Всеки зъболекар ще ви каже, че първото условие да имате здрави зъби е да ги поддържате правилно и да се грижите за тях. Това се свежда до няколко прости правила и действия, спазването на които ще ви помогне да имате здрави зъби.
Мийте зъбите поне два пъти дневно.
Отделяйте най-малко 5 (пет) минути при всяко миене на зъбите.
Използвайте четки с приспособления за почистване на езика и бузите.
Сменяйте четката за зъби на всеки два или три месеца.

Нека заедно измием зъбите си!

1. Дръжте четката под ъгъл около 45 градуса спрямо венеца. С вертикални и кръгови движения почиствайте зъбите , като обръщате специално внимание на шиечната част към венечния ръб.
2. С кръгообразни движения почистете всички външни и вътрешни повърхности на горните и долни зъби от ляво. Повторете процедурата за дясната страна.
3. Почистете всички вътрешни повърхности на предните зъби отгоре и повторете процедурата отдолу.
4. С успоредни на зъбните редици движения почистете дъвкателните повърхности на горните и долни зъби от дясно и повторете процедурата от ляво.
5. Използвайте четка със специално приспособление за почистване на бузите и езика. Почиствайте езика отзад напред. Почистването на езика и бузите е особено важно за отстраняване на плаката и предпазва от появата на лош дъх. Имайте предвид, че около 80 % от бактериите не са върху зъбите.
Важно е да се почисти пространството непосредствено до венците, тъй като там се събират най-много бактерии. Необходимо е да отделяме време за зъбите си, тъй като ако не го правим, по тях се образува зъбен камък, който не може да бъде махнат с четка за зъби.

Използвайте конец за зъби за недостъпните места или интердентални четки. Препоръчително е да се ползват и води за уста.

ул. "Дойран" 15,

7000 Център Русе, Русе

082873036

Звъннете днес!

Работно време

Пон - Пет: 8:00 - 18:00